Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Τελευταία Ρεφλεξολογικά νέα για το 2010!


Το Harper's Bazaar επέλεξε τον Anthony Porter του μετεκπαιδευτικού προγράμματος Advanced Reflexology Techniques ως η καλύτερη εναλλακτική θεραπεία.

Harper's Bazaar has selected Tony Porters Advanced Reflexology Techniques as Best Alternative Therapy in the forthcoming Bazaar Beauty Hot 100 supplement (Dec 2010 edition)














Σας παραθέτω ένα "γενικό πρόγραμμα Ρεφλεξολογίας" από την κ. Αλεξάνδρα Κολοβού. Μου το είχε προτείνει το 2003 περίπου, αλλά η αξία του είναι διαχρονική, oldie but goodie!
Στην φωτογραφία την βλέπετε με δύο αντιπροσώπους της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, κ. Δημήτρη Σηφάκη και Βαγγέλη Αυγουλά. Για να διαβάσετε για αυτή την συνάντηση πατήστε εδώ .
Για εμένα το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει τελειώσει, και φέτος μέσω του NHS προσφέραμε δύο υποτροφίες.

Το πρόγραμμα τώρα:
- Αγκαλιάζουμε και τα δύο γόνατα
-Εκτάσεις στις πτέρνες
- Λίκνισμα των ποδών
-Στίψιμο σπονδυλικής στήλης
-Ροές Γιν-Γιανγκ
-Εκτάσεις -διατάσεις των ποδών
-ΣΣ και στα 2 πόδια
- Χέρια - πόδια γενικά περάσματα
- Ήπαρ
- Ολοκληρώνουμε με την διαφραγματική αναπνοή χρησιμοποιώντας το ΑΣ του ηλικού πλέγματος
- Τινάγματα





Η χρήση placebo πιθανόν να μην σχετίζεται με την εξαπάτηση διαβάζουμε στο site της onmedica! Ακόμα και στην περίπτωση που άνθρωποι γνωρίζουν ότι λαμβάνουν αγωγή με ανενεργό παράγοντα - placebo αντί ενός δραστικού φαρμάκου, βιώνουν ανακούφιση των συμπτωμάτων τους διαβάζουμε σε μία πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα για σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου! Η χρηματοδότηση της έρευνας έγινε από το The National Center for Complementary and Alternative Medicine και Osher Research Center, Harvard Medical School.
Ερευνούσαν την πιθανότητα να αξιοποιηθούν ή όχι η δύναμη των Placebo - μερικώς επειδή οι μισοί από τους Αμερικανούς ιατρούς ομολογούν ότι τα χρησιμοποιούν χωρίς την συγκατάθεση των ασθενών τους..... ααααααααά (και) έτσι γίνεται! Που λένε ότι η Ρεφλεξολογία είναι Placebo τι να πω εγώ τώρα!
Ιωάννη Ντόβρο φαίνεται ότι η έρευνα σου τελικά είναι πολύ μπροστά! - Διαβάστε το.


The National Center for Complementary and Alternative Medicine and Osher Research Center, Harvard Medical School, funded the research, looking at “whether or not the power of placebos can be harnessed honestly and respectfully” – partly because nearly half of US doctors admit to using placebos without patients’ consent.


Το Canadian Journal of Reflexology στο τεύχος του Νοεμβρίου φιλοξενεί μία έρευνα για το status quo της Ρεφλεξολογίας σε διεθνώς επίπεδο. Το ερωτηματολόγιο εστάλει σε πάρα πολλές χώρες και ανταποκρίθηκαν 11. Η αρχισυντάκτρια του CJoR Deborah Murphy επικοινώνησε μαζί μας ως φερέγγυα πηγή - sic και τελικώς στοιχεία από την Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται στην συγκεκριμένη έρευνα.


And so reflexology associations around the
world are grouping together and using the
combined strength of their members to help
reach the top of that mountain. How are they
doing that and is it working?? I wanted to
know, so I set about asking questions of
associations around the world. Some of the
responses, from the 11 countries that were
able to participate, are included here. I hoped
it helps reflexologists to know they do not
face these challenges alone... and that some
countries are getting closer to the top of the
mountain!!
What came through loud and clear is that there
are 4 R’s that everyone seems to feel are needed
to climb the mountain:
Respect for the association and its members;
Regulation of standards of care and education;
Research to document the efficacy; and
Recognition of the modality (public,
government, and insurance).



Musical Interlude ~ "We Are All Connected"


























Στο blog Ελληνική Υγεία διαβάσαμε μεταξύ άλλων τα εξής ενδιαφέροντα:





Συνοπτικά τα αποτελέσματα των ερευνών ήταν τα εξής:

Για διάρκεια ενός έτους εφαρμόστηκε συστηματικά Ρεφλεξολογία, στους εργαζόμενους της Εταιρείας Telecom Taastrup της Δανίας, στους οποίους το 60% των προβλημάτων υγείας ήταν πόνος στη μέση, μυϊκοί πόνοι, πονοκέφαλος, ημικρανία και στομαχοεντερικές διαταραχές.
Μετά από την εφαρμογή Ρεφλεξολογίας διαπιστώθηκαν, i) 40% μείωση των ημερών απουσίας από την εργασία λόγω ασθενείας, ii) 56% σημαντική βελτίωση των προβλημάτων υγείας των εργαζομένων iii) 29% μερική βελτίωση και iv) καθόλου βελτίωση στο 15% των εργαζομένων.
Η ίδια η Εταιρεία είχε άμεσο οικονομικό όφελός λόγω των λιγότερων ημερών απουσίας για λόγους υγείας των εργαζομένων της, αλλά και λόγω της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης και της απόδοσής τους.2
Η 6μηνη συστηματική εφαρμογή Ρεφλεξολογίας στο προσωπικό του Δημαρχείου της πόλης Ishoj της Δανίας οδήγησε στο να εξοικονομηθούν 215.000 κορώνες Δανίας, ο δε χρόνος απουσίας των εργαζομένων για λόγους υγείας να μειωθεί κατά 2.500 ώρες συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.3
Προκειμένου να αντιμετωπισθεί το εργασιακό stress, καθώς και ποικίλα άλλα προβλήματα των εργαζομένων της, η Ταχυδρομική Υπηρεσία της πόλης Odense της Δανίας, παρείχε Ρεφλεξολογία επί 3 συνεχή χρόνια σε 235 εργαζομένους της.
Ως αποτέλεσμα, μειώθηκε η απουσία των εργαζομένων λόγω ασθενείας από 11,4 σε 8,5 ημέρες κατά άτομο το χρόνο, το δε οικονομικό όφελος της Υπηρεσίας ήταν πάνω από 1 εκατομμύριο κορώνες Δανίας.4
Η εφαρμογή Ρεφλεξολογίας για 6 μήνες σε 52 εργαζόμενες στο Δημαρχείο της πόλης Svendborg της Δανίας είχε ως αποτέλεσμα: i) σημαντική βελτίωση των κύριων προβλημάτων υγείας του 97,5 % των εργαζομένων, ii) σημαντική βελτίωση ηπιότερων προβλημάτων υγείας του 77,5%, iii) μείωση της λήψης φαρμάκων κατά 27,5% και iv) μείωση των ημερών απουσίας από την εργασία για λόγους υγείας κατά 65,9%.5

Μετά τον κ. Κανάρη βρήκαμε ακόμα καλύτερη προσορά για Ρεφλξολογία εδώ. 21 ευρώ για τις 2 πρώτες συνεδρίες! Φίλοι είμαστε και εκτίμηση σας έχω, αλλά εάν οι έμπειροι συνάδελφοι κάνουν τέτοιες προσφορές τι απομένει στους νέους συναδέλφους να κάνουν. Καλύτερα ίσως να ήταν εξ'αρχής να προσφερόταν δωρεάν οι 2 πρώτες συνεδρίες.