Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

To Reflex or not Reflex? Να τους Ρεφλεξολογήσoυμε ή να μην τους Ρεφλεξολογήσουμε?

Στα μέσα του Οκτώβρη θα "έρθει" επιτέλους η ώρα για κάτι που περίμεναν τα ιδρυτικά μέλη του ΣΕΡ αλλά και πολύ μεταγενέστερα μέλη όπως εγώ καιρό.

Φαίνεται πως έχει έρθει η ώρα ο ευρύτερος χώρος της Συμβατική Ιατρικής - ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, διοίκηση νοσοκομείων, φαρμακευτικές εταιρείες :
  • να εμπιστευτεί την Ρεφλεξολογία.
  • να θεωρήσει χρήσιμο να ενημερωθεί σωστά για την Ρεφλεξολογία.  
  • να κρίνει ότι είναι ωφέλιμο να διδαχτούν και να μπορούν να εφαρμόσουν, από την ασφαλή μέθοδο της Ρεφλεξολογίας, τις "απλές" στην εφαρμογή τους Ρεφλεξολογικές τεχνικές.

Σίγουρα έχει περάσει η ώρα που κέρδισε η Ρεφλεξολογία την εμπιστοσύνη της Συμβατικής Ιατρικής και στην Ελλάδα!
 
Εν ολίγοις έχει προγραμματιστεί ένα κλινικό εργαστήριο Ρεφλεξολογίας στο 14ο Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορητικής Αγωγής.
 
Το εργαστήριο είναι βέβαιο ότι θα έχει επιτυχία, ....το διασφαλίζει η ίδια η Ρεφλεξολογία. Πιο ενδιαφέρον είναι να μιλούσαμε για τις βέβαιες ευθύνες και προκλήσεις για τους Ρεφλεξολόγους που θα προκύψουν στην συνέχεια του εργαστηρίου.
 
Θα τις αναλάβει ο σημερινός Ρεφλεξολόγος? Με ποιες συνθήκες?
και άλλα ερωτήματα, ..πολλά....
 
Σήμερα ευτυχώς γράφω για άλλο λόγο, σκέφτομαι, "Αρκεί που η ομάδα των "Εκπαιδευτών Ρεφλεξολόγων" θα μιλήσει, επιδείξει και εκπαιδεύσει πάνω στην Ρεφλεξολογία?" Σκέφτομαι επίσης ότι ίσως να είναι 150-200 τουλάχιστον σύνεδροι (Έλληνες - Ξένοι από αυτούς που προανέφερα) που θα συμμετάσχουν τις ημέρες εκείνες.
 
Μήπως με τους συναδέλφους να τους Ρεφλεξολογήσω όλους?
Έχει τα πλεονεκτήματα της η ίδια η βιωματική εμπειρία της Ρεφλεξολογίας, δεν νομίζετε?
 
Με αφορμή τα προηγούμενα θυμήθηκα και κατάλαβα από που εμπνεύστηκα την ιδέα, από τον μιστερ Zachary K. Brinkerhoff. Να περιηγειθείτε στον ιστότοπο του μιστερ Ζάκερυ, "τα σπάει" που λένε και οι νεότεροι Ρεφλεξολόγοι.

Τον γνώρισα πριν μερικά χρόνια στο Ισραήλ Συνέδριο Ρεφλεξολογία και Καρκίνος. Με το που τον είδα πήγα και του μίλησα, ήμουν τυχερός γιατί εκτός από το τέλειο συνέδριο γνώρισα από κοντά και τον Ζάκερυ, που δεν ήταν ομιλητής αλλά ήρθε να το παρακολουθήσει.

Ο Ζάκερυ στάθηκε άτυχος στην "υλική" ζωή, ..η μέρα, έχει ΜΟΝΟ 24 ώρες!

 
Βλέπετε δεν σταμάτησε στο συνέδριο να προσφέρει Ρεφλεξολογία σε ΟΛΟΥΣ!

Η Γιουνίς Ίνγκαμ (τον δίδαξε!) και άνθρωποι σαν τον μιστερ Ζάκερυ είναι που έκαναν την Ρεφλεξολογία γνωστή.

Κάποιο ατύχημα έπαθε μικρός και από τότε ....δεν βρίσκει δικαιολογίες!

Η ιστορία του θα μπορούσε να αποτελεί έμπνευση για όσους Ρεφλεξολόγους ξεκινούν την καριέρα τους. Από σεβασμό στο Ζάκερυ δεν θα τον υπομνημονεύσω, πρέπει να το ψάξετε μόνοι σας.

Στις φωτογραφίες που βλέπετε Ρεφλεξολογεί με το "μοτεράκι - έμβολο" του τις κ. Bibiana Carrasco Dominguez (Ιατρός - Ρεφλεξολόγος) και κ. Leila Eriksen (όταν μιλάς για έρευνες πρέπει να μιλήσεις με την Λείλα).




Εμένα μου έκανε στις 1 το πρωϊ και ορκίζομαι ότι πέρασα κάποιες ώρες μετά και είχε "περιλάβει" δύο κυρίους από την Αφρική! Δεν το έκανε να βρει αυτός "πελατεία" αλλά για να βρει η Ρεφλεξολογία.

Να τους Ρεφλεξολογήσω ή να μην τους Ρεφλεξολογήσω?